50e Hardloopwedstrijd Rondje Droogh

16 september is het zover! Het gezelligste hardloopevenement van Bodegraven, Rondje Droogh, wordt dan weer georganiseerd. Dit is een hele speciale edtie, want het is alweer de 50e editie! KPJ Bodegraven pakt om die reden extra groot uit.

Naast de traditionele afstanden van 1, 3.5, 5 kilometer en de klompenrun zullen er ook extra activiteiten zijn. Zo wordt er op “sportief” gebied nog een Lazy Run georganiseerd. Bij de Lazy Run gaat het er niet om hoe snel je binnen bent, maar hoe goed je pils kunt drinken. Over een afstand van 500 meter drink je diverse bekertjes pils. Wie er als eerste binnen komt maakt niet, als je maar geniet. Je moet voor deze discipline wel 18+ zijn en je moet je online inschrijven. Het inschrijven kan je onderaan deze pagina doen! De kosten voor deelname aan de Lazy Run is slechts €5,-

Voor de kinderen komt er een grote opblaasbare stormbaan op het terrein te staan en is er een warming up op muziek. Daar kunnen de kinderen de hele dag hun energie op kwijt. Van alle activiteiten krijgt men trek en daarom staat er een tweetal foodtrucks op het evenemententerrein. U kunt churros eten bij de foodtruck van Churros4All en diverse stukken vlees bij de American Smoker van slagerij Rietveld. Om de dag compleet te maken zal de Bodegraafse band Have a Cigar vanuit de hooischuur voor u optreden.

Zoals elk jaar gaat een gedeelte van het inschrijfgeld naar een goed doel. Dit jaar is het goede doel World Servants Bodegraven. KPJ Bodegraven organiseert het Rondje Droogh zoals voorgaande jaren weer op de J.C. Hoogendoornlaan 2 te Bodegraven. U kunt zich tot een half uur voor de start van uw afstand inschrijven. Het programma van de dag ziet er als volgt uit:


Schema Rondje Droogh:

 • 11.00 uur: Start inschrijving
  Sluit 10 minuten voor aanvang van de desbetreffende afstand
 • 12.00 uur: Start kinderloop (t/m 8 jaar)
  De kinderloop gaat gedeeltelijk door het weiland. Het parcours is 1km lang
 • 12.20 uur: Start wedstrijd junioren (9 t/m 15 jaar)
  De junioren gaan ook gedeeltelijk door het weiland, maar dit parcours is 3,5km lang
 • 12.55 uur: Start wedstrijden senioren (16+)
  De senioren lopen het gehele parcours van 5km over asfalt
 • 14.00 uur: Start Klompen Race
  De klompen race is ook over asfalt en het parcours is 500m lang
 • 14:15 uur: Prijsuitreiking
 • 14.30 uur: Lazy Run

 


Inschrijven Lazy Run:

Deelname kost €5,- en dit dient ter plaatse betaald te worden.

Algemene Voorwaarden
Privacy Statement