Update december 2010

Het is alweer even geleden dat er vanuit de accommodatiecommissie een update is gegeven, maar dat de ontwikkelingen elkaar in snel tempo op kunnen volgen is ook de laatste tijd weer gebleken. Vandaar ook dat alle leden inmiddels een brief hebben ontvangen met een uitnodiging voor een extra Algemene Leden Vergadering, die volkomen gericht zal zijn op de plannen die de acco op dit moment te bieden heeft.

Voor de duidelijkheid: deze ALV vindt plaats op vrijdag 7 januari 2011 in de Willibrordschool aan de Vrije Nesse 1 te Bodegraven.

Zoals je inmiddels begrepen zult hebben is het niet toevallig dat deze ALV in de Willibrordschool gepland is, want de plannen van de acco hebben daar alles mee te maken. De Willibrordschool gaat namelijk op (korte) termijn een nieuw schoolgebouw laten bouwen op de parkeerplaats bij de kruising Vrije Nesse/Dronenplein, en de KPJ heeft nu de mogelijkheid om daar (met alle bijkomende voordelen) in mee te gaan.

Het komt erop neer dat de KPJ binnen het schoolgebouw een eigen ruimte ‘meebouwt’, inclusief een eigen ingang en een stuk berging. Deze ruimte zal een kleine 60 m2 beslaan, en daar komt dan nog een berging van 15 m2 bij; een ideale ruimte dus voor vergaderingen, toneelrepetities, kaartavonden, KPJ-café, etc. Kortom, we zouden daar echt ons eigen plekje kunnen krijgen, en niet meer heel Bodegraven en omstreken rond moeten zwerven.

Nu rijst ongetwijfeld de vraag waarom de KPJ dan met een school in zee wil, en niet gewoon een compleet eigen pand neerzet, zoals aan de Eiber de bedoeling was. Daar zijn meerdere redenen voor, en de meest in het oog springende is de financiële haalbaarheid: een compleet eigen pand aan de Eiber zou (veel) duurder zijn dan meegaan in een al bestaand groot bouwproject zoals de Willibrord.

Daarnaast brengt een compleet eigen pand ook een flink stuk eigen beheer (schoonmaak, sanitair, onderhoud, etc.) met zich mee, wat waarschijnlijk een behoorlijke druk zou leggen op de vrijwilligers; bij een samenwerkingsverband met een school is die belasting aanmerkelijk minder.

Bovendien is er de mogelijkheid om in goed overleg gebruik te maken van elkaars ruimten; overdag zal de KPJ weinig tot niet in haar honk te vinden zijn, en kan de school daar onder voorwaarden gebruik van maken. Andersom zijn er ook situaties denkbaar dat de KPJ een grotere ruimte nodig heeft dan het eigen lokaal (denk bijvoorbeeld aan een toneeluitvoering), die dan al in de school aanwezig is. Hierbij moet wel nadrukkelijk vermeld worden dat er GEEN feestavonden in de school zullen plaatsvinden; deze blijven gewoon elke eerste zaterdag van de maand in het Evertshuis.

Mocht je nu erg benieuwd zijn geworden naar de exacte plannen, dan staan je twee dingen te doen. Ten eerste kun je op de site tekeningen vinden van de plannen zoals ze nu op tafel liggen, maar nog veel belangrijker is je aanwezigheid op de ALV van 7 januari. Die avond zal alles, van het ontwerp tot het financiële gedeelte, tot in detail uitgelegd, besproken en bediscussieerd worden, en dat kan alleen als JIJ er ook bent. Het gaat hier om een belangrijk deel van de toekomst van de KPJ, en deze avond kán er een eerste historische stap gezet worden. Zorg dus dat je erbij bent, tot de 7e!

Groeten,

De acco en het bestuur

Geef een reactie