Dauwtrappen – 25 Mei

LET OP! TRADITIE!
Dauwtrappen komt er weer aan! Dit jaar in een nieuw jasje.

Eerst een stukje geschiedenis.. want wat is dauwtrappen nu eigenlijk? Dauwtrappen is heel vroeg opstaan om vervolgens een wandeling in de natuur te maken.
Vermoedelijk stonden vroeger mensen op Hemelvaartsdag al om drie uur ’s nachts op om zingend en op blote voeten op het gras te dansen. Daar zou de term dauwtrappen vandaan komen. De dauw op het gras zou een zuiverende werking hebben en zou terug te voeren zijn op een heidens gebruik om het meifeest of de heropleving van de natuur te vieren.
Natuurlijk gaan wij niet om die tijd opstaan om te dansen op het gras, al zou dat wel grappig zijn. Dauwtrappen is dit jaar iets later op de ochtend, speciaal voor de niet-ochtendmensen onder ons. Om 9:00 zullen we verzamelen in ’t Kuipje waarna we traditioneel met zijn alle zullen ontbijten. Dit jaar hebben we na het eten de activiteit, welke helemaal gratis is voor leden. Benieuwd wat het is? Normaal wordt het geheim gehouden tot het laatste moment, maar dit jaar mogen we nu al bekend maken dat we gaan BOWLEN.

Tot dan!

Geef een reactie